بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت هيات رئيسه محترم و همكاران ارجمندم عرض سلام دارم و براي مقام معظم رهبري آرزوي عزت و سربلندي و براي تمامي خدمتگزاران مردم در هر سه قوه مقننه، مجريه و قضائيه آرزوي توفيق خدمت بيشتر.
ضايعه درگذشت حضرت آيت ا... حاج ميرزا احمد دشتي نجفي را به حوزه هاي علميه كشور، مردم استانم و مقام معظم رهبري تسليت عرض مي نمايم و براي حضرت ايشان علو درجات آرزومندم.
قبل از اينكه به مسائل ملي و منطقه اي بپردازم به موضوعات و مشكلات مردم حوزه انتخابيهام ميپردازم و اگر مجالي ماند چند نكته اي نيز در آن خصوص اشاره خواهم كرد.
آقاي رئيس، نمايندگان محترم، استان بوشهر وارد دوازدهمين سال خشكسالي ميشود و عليرغم وجود راهكارهاي منطقي و مناسب متوليان براي تامين آب استان خاصه در حوزه كشاورزي تدبير نمينمايند. كشاورزي كه درختان و كشت و زرعاش را همچون فرزندانش دوست دارد در كمال ناباوري در جلو چشمانش دست رنجش خشك مي شود و به او اجازه لاي روبي و كف شكني چاه كشاورزي داده نميشود. اين در حالي است كه آب شيرين و گواراي رودخانه چهارفصل جم در جلو چشم اين عزيزان بدون هيچ استفادهاي وارد دريا ميشود. اگر آب در استان نبود تحمل رنج بي آبي براي كشاورزان قابل تحمل بود اما با وجود اين منبع بزرگ آبي و بلا استفاده ماندن آن مردم درمورد ما چه فكر ميكنند؟ از وزير محترم نيرو درخواست دارد براي حل گوشهاي از اين بحران در عمليات اجرايي سد شهيد آذرپيك (سرچشمه) تسريع نمايد.
آقاي رئيس، نمايندگان محترم، مستحضريد بيكاري يكي از معضلاتي است كه تمامي استانهاي كشور با آن دست به گريبانند اما وجود اين معضل در استان بوشهر خاصه در مناطق پيراموني پارس جنوبي و شمالي هيچ توجيهي ندارد. با چه زباني و با چه استدلالي بايد به حجم بالاي بيكاراني كه در شهرها، بخش و روستاهاي نخل تقي، عسلويه،سيراف، كنگان، بنك، بردستان، دير، بردخون، آبدان، جم، ريز و توابع آنها كه در همسايگي پارس جنوبي، پارس شمالي، و پالايشگاه بزرگ فجر جم قرار گرفته اند بگوئيم كار نيست و بايد صبر كنيد.
وزير محترم نفت چرا مصوبه دولت محترم درخصوص اختصاص حداقل 50% از ظرفيت اشتغال به نيروهاي منطقه، اجرايي نميشود؟ علي رغم تاكيدات مكرر رئيس جمهور محترم و معاون محترم اول ايشان متاسفانه وزارت نفت راه خود را طي مينمايد و در اين خصوص گوش شنوايي وجود ندارد.
آقاي رئيس جمهور درخواست دارم استاندارهاي فارس، هرمزگان و خوزستان را هماهنگ فرمائيد تا جوانان بي پناه عسلويه و توابع آنها معرفي شوند و براي اشتغال آنها تدبير شود!!!!! زيرا در عسلويه مصوبات دولت و دستورات مكرر حضرتعالي با كمال تاسف اجراء نميشود. آيا براي جواناني كه در همسايگي پارس جنوبي هستند زيباست كه در ديگر استانها دنبال كار و اشتغال باشند؟
خدا را شاهد ميگيرم جوانان مكرر آنهم با مدرك فني دانشگاهي مراجعه مينمايند و براي اشتغال خود التماس ميكنند اينها تنها جمله اي كه در پارس جنوبي ميشنوند اين است كه : نامه تان تحويل دهيد خبرتان ميدهيم، درخواستي بنويسيد تحويل دهيد به شما زنگ ميزنيم. شنيدن اين پاسخ ها همچون پتكي است كه روزانه بر سر خيل عظيم جويندگان كار در اين محدوده كوبيده ميشود. آقاي رئيس، نمايندگان محترم ، آقاي رئيس جمهور، وزير محترم نفت چه كسي بايد پاسخگوي اين معضلات باشد؟
دردآور است وقتي التماس جوانان دختر و پسري را ميبينيم كه با هزينه كردن زندگي خود و با خرج كميته امداد و بهزيستي دانشگاه را سپري كرده اند و اكنون به هر مديري التماس ميكنند تا مشغول بكار گردند. حقير بعنوان نماينده مردم نجيب اين خطه پاسخي ندارم جز شرمندگي.
قطعاً براي همه شما نمايندگان محترم سخت ترين لحظه زماني است كه دختران و پسران جوان تحصيل كرده مراجعه مينمايند و براي اشتغال عاجزانه التماس ميكنند.
اميدوارم مديران و متوليان توجه و تدبير نمايند.
از وزير محترم راه و شهرسازي درخواست دارد در اجراء بزرگ راه جم- پالايشگاه- ريز- سرچشمه- باغان و راه اصلي دوراهك- انارستان- ريز- دژگاه كه جزء مصوبات هيات دولت است تسريع نمايد.
ضمن تشكر از هيئت محترم دولت به خاطر انجام سفر سوم استاني به استان بوشهر و مصوبات ارزشمندي كه گذرانده شده درخواست دارد دستور فرمائيد در اجراي مصوبات تسريع گردد.
از وزير محترم جهاد كشاورزي درخواست دارد در عمليات اجرايي اسكله بردخون تسريع گردد چرا اين اسكله كه به دست حضرت عالي كلنگي زني شده است اكنون بيش از 6 ماه است كه تعطيل ميباشد؟ مردم به جد نگران و چشم به راهند.
همچنين درخواست دارد مصوبه احداث اسكله صيادي دير زودتر اجرايي شود.
از وزير محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درخواست اكيد دارم در تكميل و راهاندازي بيمارستان دير تسريع نمايد مردم همچنان دلواپسند كه مبادا سرنوشت اين پروژه نيز همچون پروژه قبلي در خواب 20 ساله فرو رود.
چرا در شبانه روزي شدن درمانگاههاي سيراف، عسلويه، نخل تقي اخند، چاه مبارك و ريز تعلل ميشود؟
وزير محترم امور خارجه چرا در اجراء قانون تبادل و انتقال محكومين به حبس بين كشور جمهوري اسلامي ايران و كشور قطر تعلل ميشود؟
چرا ديپلماتهاي ايراني در قطر در ديدار با زنداني ها آنها را تحقير و تضعيف روحيه مينمايند. ايراني در همه جا بايد عزيز باشد حتي در پشت ميله زندان. درخواست دارد دستور فرمائيد در اجراي قانون مذكور تسريع شود و خانواده اين عزيزان از نگراني نجات داده شوند.
وزير محترم نفت، مردم در محدود پارس شمالي بلاتكليف هستند كسي پاسخ شفاف به آنها نمي دهند.
پول زمين هاي آنها كه در مسير اتوبان و محدوده پارس شمالي قرار گرفته است را چه كسي، چه زماني و چگونه بايد پرداخت نمايد؟ اين بلاتكليفي منجر به درگيرهاي فراواني شده اما نجابت و پاكي مردم اين خطه اجازه بروز بحران و يا توقف پروژه هاي ملي را نداده است، دستور فرمائيد از نجابت مردم سوء استفاده نشود و در پرداخت حقوقشان تسريع گردد.
وزير محترم نفت مجدداً زمزمه هايي مبني بر خروج شهركهاي پارس شمالي از شهرستان دير، پارس جنوبي از شهرستان كنگان شنيده مي شود مردم به جد نگران هستند، با چه توجيحي متوليان قصد چنين كار غير كارشناسي دارند؟
هشدرا ميدهم نسبت به خشم مردم اين دو شهرستان در قبال تصميم غير منطقي مذكور بهراسيد و اجازه سوء استفاده افراد سود جو را ندهيد اينجانب بعنوان نماينده مردم و آحاد مردم اين دو شهرستان منتظر پاسخ صريح و شفاف حضرتعالي هستيم. اميدوارم بهانه به دست فرصت طلبان ندهيد.
از وزير محترم كشور درخواست دارد در ارتقاء آبدان و سيراف به بخش، دوراهك، چاه مبارك، بيدخون، افنده بهارستان جم و درهبان و تشان (درافشان) به شهر تسريع نمايد.
از وزير محترم كشور و شخص رئيس جمهور مصرانه درخواست دارد براي بحث سهميه ته لنجي (ملواني) تدبير جدي نمايد. چرا افرادي از روي عدم آگاهي هر از چند گاهي معيشت مردم را به مخاطره مياندازند اين سهميه ثبات جمعيت، ثبات امنيت، ثبات معيشت در پي دارد. باتمام وجود معتقدم ملوانان، صيادان و سفاران استان بوشهر خاصه در دير، كنگان و بخش عسلويه افرادي پاك و ارزشمند هستند اين افراد با وضوء پا به لنج ميگذراند و اتهام به آنها جزء گناهان نابخشودني است.
از وزير محترم جهاد كشاورزي درخواست دارد در تامين سوخت قايق هاي صيادي و قايقهاي تفريحي تدبير نمايد. چرا به مكاتبات و تذكرات مكرر اينجانب و مديران استان توجه نمي شود. اميدوارم با تدبير مناسب معيشت اين عزيزان از وضعيت بحراني نجات يابد.
ضمن تشكر از تمامي خدمات دولت عدالت محور دهم و تمامي مديران اجرايي استانم خاصه در دير، كنگان و جم، اميدوارم با رهنمودهاي رهبر عزيزمان در سايه همدلي و اتحاد براي عمران سرزمينمان سربازان لايقي باشيم و در اين راه با سخت كوشي، خستگي را خسته كنيم.
عسكر جلاليان نماينده مردم شريف دير، كنگان و جم
و عضو كميسيون انرژي